2015. szeptember 27., vasárnap

Dübörög a szív-Meryl Streep ismét új szerepben


"Meryl Streep még sosem volt ekkora ripacs" olvasható az Origo filmklubja egyik jóindulatú nak nem igazán nevezhető kritikusának a véleménye..Én inkább úgy fogalmaznék, hogy Meryl Streep megint megmutatta, hogy micsoda színésznő. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy milyen alakítást nyújtott az Ördög Prádát visel, majd ugyanabban az évben forgatott  Mamma Miá-ban. Két, teljesen más karakterű nőt  játszott igencsak magával ragadóan.
Idén, most ismét egészen, szerintem számára is új, női karaktert kellett hitelesen nyújtania: egy kissé perifériára szorult, jobb napokat is látott, középkorú rock mami (Ricki) bőrébe kellett bújnia, aki minden este egy lepukkant rock kocsmában, maréknyi alkoholista előtt hirdeti a rock and roll halhatlanságát. Mindeközben teljesen le van gatyásodva, magányos, és nem sok jóval kecsegteti a jövője sem. Idővel persze megtudjuk, hogy nem véletlenül, hiszen férjét és kisgyermekeit zenészi karrierjéért sok évvel ezelőtt elhagyta, s viszonya egykori családjával enyhén szólva sem rózsás.

Egy szokásos esti fellépés után jön a hír, hogy az időközben anyányivá cseperedett lánya súlyos lelki válságba került, (mert a pasija megcsalta) és szüksége volna az anyjára. Nos, Ricki fel is kerekedik a gityójával és elropog a bőrkabijában a nyugati partra az igencsak előkelő városrészben lakó volt férjéhez és a gyerekeihez, avégett hogy átsegítse lányát a depin.




Na..hát ennyi a kezdősztori, de valójában a történet teljesen mindegyis, az tényleg akár gagyinak is nevezhető,ha nem Meryl Streep viszi el a hátán. A film élvezhetőségén sokat dob az a rengeteg kiváló muzsika is, amit nem mellesleg Meryl Streep maga énekel és ha jól láttam egész jól tépi a húrokat is közben :-)

Szóval aki szereti Meryl Streepet, meg a jó muzsikákat például Bruce Springsteen  annak kötelező :-) 
  
Íme a film előzetese:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése